Misslyckade medium


Hjälp mig gärna fylla på genom att skriva en kommentar och bifoga en länk.

____________________________________________________________________________________________

Se länkarna under sidan (drop-down meny) för att läsa om misslyckade test, avslöjade bluffare osv. Tar tacksamt emot tips på fler (har bara börjat lite smått).

4 tankar om “Misslyckade medium

 1. Lena Ranehag är väl intressant i sammanhanget. Hon lyckades i Norsk TV peka ut en helt oskyldig småbarnsmor för att ha dödat en annan kvinna. http://www.rb.no/lokale_nyheter/article1295168.ece.

  Se för övrigt gärna Faktoders lilla resumé över misslyckade medier:
  http://faktoider.blogspot.se/2008/04/att-sabotera-fr-polisen.html
  http://faktoider.blogspot.se/2012/01/att-fortfarande-sabotera-for-polisen.html
  http://faktoider.blogspot.se/2012/03/att-sabotera-for-polisen-del-3.html

  Där kan man också läsa om Olof Jönsson som såg sig nödd att emigrera då hans ”medialitet” hjälpt en seriemördande polis att dölja sina spår. http://garvarn.blogspot.se/2008/07/olof-jonsson-swedish-swindler.html

  • Tack, tack 🙂
   Jag ska läsa på och försöka få med samtliga med tiden. Dök upp lite nytt jag inte hört förut så det måste jag kolla på direkt 🙂

 2. Såvitt jag känner till har ingen polismyndighet världen över haft någon avgörande hjälp av psychics, häxor och liknande woowoo-ister för att lösa någon försvinnande- eller mordgåta.

  Om någon woowoo-ist som läser detta är av motsatt åsikt, lägg då fram bevis på att mitt påstående är felaktigt.

  Det bör nog påpekas, att som bevis räcker det inte med att någon psychic person själv träder fram och påstår, att hen har lyckats hjälpa polisen. Ett dylikt påstående måste självklart styrkas även från polishåll.

  Vi har fallet Thomas Quick. Det visar övertygande, att det går att läsa in sig på mordfall genom att ta del av vad massmedia rapporterar därom och därefter argumentera så, övertygande att man kan få bli dömd för att ha begått dessa mord.

  Thomas Quick och hans agerande kan ju jämföras med hur psychics, vilka vill hjälpa polisen, arbetar. Med det undantaget och den skillnaden att Quicks mål var att själv bli fälld för de aktuella morden. Allt medan vanliga psychics ju vill kunna peka ut den riktiga mördaren. Men informationen hämtas från tillgängliga källor och mixas sedan med högerhjärnhalviga informationsbearbetningsinstrument, innebärande att logik, ifrågasättanden och rimlighetsbedömningar sätts på undantag.

  Jag läste häromdagen om en polis, som ansåg att om alla utredningsmöjligheter vid ett mord har prövats och uttömts, så såg han inget fel i att dessutom anlita ett medium. Den sortens resonemang kan jag inte hålla med om. Om inte annat visar signaturen Gants länktips här ovan, att jag har stöd för att dra en sådan slutsats.

  Min åsikt är att psychics vanligen gör mer skada än nytta i en brottsutredning. I bästa fall tillför de ingenting av värde. I värsta fall kan de snarast skada utredningen. I synnerhet om de polisiära utredarna själva är andevärldstroende och av det skälet fäster stor vikt vid uttalanden från en psychic.

  • Alla borde se dokumentären om Quick. Quick är egentligen ett medium om man ska tolka Woo-Woosen sätt att se saker.

   Finns inga bevis någonstans. Jag funderar på om det inte var Sassersson som hade uttalat sig om något liknande…. eller om det var angående remote viewing. Mer om honom kommer snart…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s