God jul på er ALLA!


Så här års har vi mer gemensamt än någonsin. Jag tror de flesta firar jul på något vis och de flesta av oss funderar inte ens på varför vi firar jul. Jag gör det av tradition och för att jag älskar julen. Jag struntar i Jesusbarnet men jag har en krubba. Jag gillade de ”sagor” vi fick höra i skolan på låg/mellanstadiet. Den med Josef och Maria och det lilla Jesusbarnet som bodde i sin mammas mage (skit samma hur han kom dit).
Det är ju hela grejen i en kombination med hedniska traditioner där man ändå bara minns de delar som intresserar en.
Vi firar jul på våra egna vis.  Jag råkar gilla röda gardiner och julmust. Julklappar också men skulle bli lack om jag fick en massa myrra och sådan skit. Jag vill ha riktiga grejer så det är tur det finns shoppingcenter nu för tiden. Dyrt är inget krav men mer nutidsanpassat.

Samtidigt som jag önskar alla en god jul i överflöd kan nog de mest godhjärtade glädjas extra åt att de gjorde något bra för en mindre lyckligt lottad familj eller ensam själ. Om inte kanske det fanns i tanken och nästa gång blir det året man delar med sig och ser den riktiga glädjen av att ge bort något som man själv kan avvara. En varm jacka, en kram eller ett par hemstickade varma strumpor eller en liten leksak. Vad kostar det oss och vad ger det inte tillbaka?

Man ska vara snäll runt julen likaså jag. Jag tänker inte nämna en enda pellejöns här. Skippar även allt trams jag sett här och där.

God jul till er alla vänner och ovänner. Jag har inga bland de sistnämnda men det var värst vad folk har problem med mig ändå. Bland världens befolkning så är jag en. Att jag höljer min röst och förespråkar sanning och ärlighet framför bedrägeri och bluff borde inte vara något man höjer på ögonbrynen åt men världen är inte perfekt. Min dröm må vara orimlig men jag strävar efter den likt förbannat. Jag låter mig inte stoppas och jag tar inte hänsyn till undanflykter som innebär ytterligare lögner.  Kom ingen nu. 2014 är snart här. I år kan väl var och en rannsaka sig själva. Gör det du kan för att bli en bra människa. Tror du på något väldigt intensivt så fortsätt med det men låt det inte stiga dig över huvudet och DIN tro är DIN tro. En övertygelse/tro betyder inte att det verkligen,verkligen är så (sant).

Så, låt oss slippa bråka om det kommande år så kanske tonen blir trevligare mellan meningsmotståndarna. Att det eventuellt inte kommer att ske? Det är upp till var och en….. Se det som en möjlighet att kunna påverka.

Gott nytt år tomtar och trolltyg, ateister och skeptiker, paranormalister (ett tillåtet ord här), du som tror på Gud! Ja ingen ska bli glömd. Ha en underbar jul och för er som inte firar det alls. Ha en underbar dag. Hyr en film så slipper du se all julskit på tv’n. Bara ett tips. Hur och varför vi firar är inte lika mycket en olikhet som den likheten att många av oss gör ungefär samma sak den här dagen fast kanske av olika skäl.

Nu ser vi framåt och hoppas att färre människor blir lurade och bedragna nästa år. Det är en av de saker jag önska mig mest.  När det infriats blir nästa önskan fred på jorden men inte först då. Vi får se nästa år men jag tror inte det är lönsamt att bli girig i ett sånt här skede.

 

jenny-nystrom-3

//PHEME

En tanke på “God jul på er ALLA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s