Vem är Gesus Pettersson?


Högst två svarsalternativ tillåtna.

Tack för din röst och välkommen åter!
Pris till den som gissat rätt delas ut när Börje Peratt skaffat belägg för att han vet vem Gesus Pettersson är. Själv har jag inte en blekaste aning. Spänningen är olidlig!

Pst! En högaktuell favorit i repris: http://gesusbloggen.wordpress.com/2013/02/25/gesus-style/

8 tankar om “Vem är Gesus Pettersson?

 1. Jösses, Pheme, hur kommer du på allting? Jag hade tänkt lägga mig nu ju. Men efter att ha tagit del av dina olika svarsalternativ har jag drabbats av akut skrattanfall och måste nu lugna ned mig ett tag, innan det är idé att uppsöka sovrummet.

 2. Ja du, Pheme! Jag har upphört att bli förvånad över vad Börje Peratt kan få för sig. Gud i Himmelriket måste passa sig; jag fruktar att Peratt en dag kan vara på väg att utmana Honom i syfte att introducera en helt ny moralsyn, där angiveri, baktaleri, skitsnack, smutskastning och insinuationer utgör de nya – och som fina betraktade – drivkrafterna vid mänskligt umgänge.

  Måste dock säga, när jag läser i Peratts kommentarsfält, att en del skeptiker och Gesusvänner formulerar sig lite väl otaktiskt i sina kommentarer, något som Peratt inte är sen att utnyttja i sina kommentarer till kommentarerna. Å andra sidan kan jag förstå dessa Gesusvänner. Det ÄR lätt att sjunka till samma (debatt)nivå som ens motståndare väljer.

  Jag förstår alltså Gesusvännernas upprördhet – den är förvisso befogad – men ibland är det en klok regel att följa, att inte kommentera just när man är som mest upprörd. När man blir provocerad, har man helt enkelt svårare att tänka klart och väga sina egna ord på guldvåg. Och Börje Peratt är inte sen att utnyttja denna svaghet som manifesteras hos en del av kommentatorerna.

  Tro nu inte att jag försvarar Peratt. Även om Gesusvänlistan är offentlig på FB, är det i allra högsta grad befogat att fundera lite över lämpligheten och det moraliska i att publicera den här sortens lista i ett sammanhang som helt uppenbart är avsett att chikanera.

  Kort sagt: Allt som är offentlig handling måste faktiskt inte publiceras. Ett exempel: Min lokaltidning hade ett tag för ovana att publicera namnen på alla dem som sökte ledande befattningar inom kommun och landsting. Detta vållade också oro i ledet, av lätt insedda skäl. Inte bara bland de sökande själva utan även bland deras chefer och arbetskamrater.

  Nu hade man jallafall något att tjattra om under kafferasterna. Jaså, han trivs inte på sitt nuvarande jobb? Jaså, hon har drabbats av storhetsvansinne? Och eftersom blott en kunde erhålla det utannonserade jobbet, kunde en hel del skadeglädje poppa upp kring alla dem som sökt men inte befunnits värdiga att få besätta den utannonserade tjänsten.

  Efter upprörd debatt i tidningen lades den här sortens ”öppenhet” från tidningens sida i malpåse. Diskretion blev hederssak.

  Men är man ordförande i skitföreningen Humanism & Kunskap, då är det tydligen helt OK att vara indiskret.

  DÄREMOT är samme Peratt oerhört diskret när det gäller medlemmarna i den egna föreningen. Jag läste för ett tag sedan på föreningens hemsida, i en redovisning av det som hänt under ett föreningsmöte ( förmodligen gällde det ett årsmöte), att ordföranden då fattade beslut om att inte offentliggöra de på mötet närvarandes namn; ja inte ens antalet närvarande röstberättigade på detta möte skulle/finge redovisas.

  Då har diskretionen gått lite väl långt, tycker jag.

  Jag kan förstå att ordförande Mao – f’låt Peratt – inte ville ”prisge” föreningsmedlemmar genom att uppge deras namn. Men antalet närvarande – varför skulle den uppgiften hemlighållas? Varför en diskretion som går så långt?

  Tja, jag kan bara gissa, att antalet närvarande nog bara bestod av de närmast sörjande så att säga. Dvs av Peratts och Sasserssons närmaste och mest lierade. En LITEN klick, alltså, som fattade beslut i föreningens namn. Och att det därför bleve genant att visa hur denna lilla fraterniserande klick i H&K:s toppskikt styr och ställer i föreningen lite som man vill och känner för.

  Hur som helst: Sanning och (åsikts)konsekvens har aldrig varit Peratts starka sidor. Eller som de gamla romarna plägade säga: Quid licet Jovi, non licet bovi. Alltså: Vad som är OK för den store Ledaren att göra, är inte tillåtet för Gesus och liknande simpelt fotfolk.

  Så, som sagt (inledningsvis): Varför skulle jag bli förvånad över hur Börje Peratt beter sig? Han är väldigt lätt förutsägbar, den mannen. Det är inte utan att jag får lust att citera Matt 7:5: Du hycklare, ta först bort bjälken ur ditt eget öga! Då kommer du att se så klart att du kan ta ut flisan ur din broders öga.

 3. Jag är jävig va – så jag röstar inte :-]

  Men på tal om Peratt och listan. Det kan INTE vara OK att lägga ut en lista på mina Facebookvänner med namn och arbetsplats och kalla dom för bla nazister!

  Där är sååå mycket fel i detta – och framförallt, vad är meningen med det? Det som hände var ju att ett par tusen kommentarer och Tweets om hur fega fula och falska Sasserssson och Peratt är och lite mer än hundra nya följare och vänner till mig och besökare på min blogg.

  Som vanligt biter dessa två pellejönsar i sitt eget arsle – att dom inte kan förutse det. Men det är väl deras iver i att kasta skit på oss som gör att dom inte tänker klart liksom…

  Vad dom ev får ut (och om det är det som är meningen?) är ju som du säger bbnewsab, att folk reagerar och agerar kanske lite grovt ibland – det, det använder Peratt Sassersson direkt och förvränger lite eller tar ur sitt sammanhang till annat. Men jag är inte främmande för att några av just den sortens kommentarer, är från Peratt Sassersson själv, just av den anledningen.

  Och på tal om Börjes hyckleri, finns ju lite av den varan sen tidigare – http://gesusbloggen.wordpress.com/2013/07/10/borje-peratt-hycklaren/

  • Du har rätt, jag glömde det. Får göra ytterligare en omröstning i nästa vecka och samla denna veckas resultat och ställa dem mot några nya så ringar vi sakteliga in Gesus.
   Jane kanske drar ifrån röstmässigt ganska snart. Händer det så kanske det är snabbt avklarat men jag undrar jag över Magnus Pålsson (Souleye) varför röstar ingen på honom? Jag trodde det var klart så när som på några belägg som vi fortfarande väntar på.
   Hoppas Peratt hjälper oss med det. Han har ruvat på dem länge nu tycker jag. Ser fram emot när han värper sina guldägg.

 4. Ping: Vem är Gesus Pettersson – Vem är Börje Peratt? | Lilla spöket Pheme

 5. Ping: Vem är Börje Peratt? | Lilla spöket Pheme

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s