(o)känt medium återigen ”offrad”


Så vad händer inom forumsvärlden?
Det här är för roligt (dumt) för att missas så vill givetvis dela med mig.
På ett kombinerat ”andligt” och skeptiskt forum ställer en skeptisk medlem en befogad fråga:

Är mediumcertifikat någonsin värda bläcket de är skrivna med?

Jane Lyzell blir upprörd och känner sig stalkad, river ut sig på första hindret varpå denna tråd startas på hennes eget spiritualistiska forum:

Kritiker troende/skeptiker – dolda nic

Den rätta rubriken borde vara: Tyck synd om mig, jag är konspiratorisk, ser spöken i varje hörn och känner mig förföljd!

Lite lustigt är ju när Jane ska återge vad som hänt på det andra forumet och censurerar sitt eget inlägg. Det som blev borttaget och orsakade avstängningen.

På det skeptiska forumet (där Jane inte är avstängd) startas tråden:

Jane Lyzells anklagelser om anonyma nics

Tråden startas av den skeptiker som Jane beskyllde (se första länken). Alltså, i en kommentar som blev borttagen, som hon sedan återgav men censurerade (se andra länken). Hon ville väl inte att någon skulle kunna se att hon gjort något fel?!
Jag kan inte komma på någon annan orsak till att hon markerar sin egen text med stjärnor just där orsaken till avstängningen finns.

I denna (tredje tråden) ges nu Jane en chans att bemöta frågorna varpå hon återigen hävdar sig vara utsatt av skeptiker:

Ha ha ha ha ha ha vad skulle ni göra utan mig – detta tar alla pris – ni får förstapriset i stalking

Till er som undrar. Det här är inte STALKING! Obesvarade frågor kräver svar. Osannolika påståenden kräver belägg. Alla former av bedrägerier skall ifrågasättas, ställas mot väggen och sättas stopp för. Folk som lakar ur betydelser ur allvarliga ord som stalking, mobbning, kränkningar och trakasserier borde banne mig förbjudas att använda orden.
Jag känner riktiga offer, alltså utsatta människor och jag tror ta mig tusan inte att en enda av dem skriver HA HA HA HA HA till sina plågoandar och ger dem en guldpokal (se kommentaren #9). Den säger allt!
Bitterheten och hämdlystnaden ligger tjock som dimman i Lützen!

Jane Lyzell, köp dig en ordbok eller be någon förklara för dig vad saker betyder! Du är inget offer men dom du lurar genom den verksamhet du dessutom tar betalt för, det är dom som blir offer för något bedrägligt. Till och med reklamen för din kursgård är (var) vilseledande.

Reklamombudsmannen:

Reklamombudsmannen finner att två påståenden samt användningen av ordet ”gratis” är vilse­led­ande. Reklamen strider därmed mot artiklarna 5 och 7 i Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation.
(Se hela texten här: http://reklamombudsmannen.org/uttalande/ramsbergsgarden-pastaenden-pa-webbsida)

Mer om anmälan kan ni läsa här: Det är inte bara skeptiker…

Jane ställer denna fråga i ett inlägg på sitt forum: Vart har Etiken och Moralen tagit vägen?

Man kan verkligen undra eller hur? I tråden kan ni läsa en diskussion kring just Ramsbergsgårdens etik och moral. Jämför gärna med reklamombudsmannens utlåtande.

Så, har jag stalkat nu? Har jag föratal, mobbat eller kränkt någon, i det här fallet Jane Lyzell? Är jag en sådan där ynkrygg till skeptiker som skriver anonymt? Ja se hur det gick för de icke anonyma skeptikerna…
Sanningen ska tystas ner inte sant?  Eller censureras, se bara hur Jane själv föredrar att lösa det genom att inte återge sin egen roll i ”dramat” och utlyser sig själv till offer och flyttar fokus till skeptiker istället, i det här fallet en icke anonym sådan.

Vart har etiken och moralen tagit vägen? Jag undrar faktiskt!

9 tankar om “(o)känt medium återigen ”offrad”

  • Synd att Jane helt otippat skulle låsa sin tråd bara. Hon som brukar vara så lyhörd och bra på att argumentera annars (harkel).

 1. Certifiering av medium eller liknande bullskit är ett enda stort skämt. Påminner om det klassiska ”Jag kliar din rygg, sedan kliar du min”.

  Den vetenskapssyn som woowoos bekänner sig till är full av feltänk. I en av de trådar du länkade till, Pheme, läste jag ett inlägg som gick ut på att det jag ser med egna ögon eller hör med egna öron, det är sant.

  Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Den som för fram ett dylikt budskap tror säkert också, att alla minnen/minnesbilder man har är helt korrekta. Att ens självnarrativ/självbild ser till att, vanligen genom efterrationaliseringar, anpassa syn- och hörselintryck samt minnen så att dessa bättre ska stämma överens med ens självbild, lever en sådan person lyckligt (?) ovetande om.

  Genomgående för alla woowoos, som jag har kommit i kontakt med, är att dessa verkar släcka ned sin vänstra hjärnhalva för att i stället förlita sig till sitt högerhjärnhalviga informationsbearbetningssystem.

  Eller med andra ord: Även i vuxen ålder tänker woowoos som små barn gör. Likt dessa barn lever de i en magisk värld, i vilken änglar, spöken, tomtar, troll etc är lika naturliga ”ingredienser” som ”riktiga” varelser. Jfr Alfons Åberg och hans låtsaskompis Hemlige Mållgan.

  Det normala är att man så småningom växer ifrån den sortens villfarelser. Men detta gäller inte woowoos. De har fastnat i denna magiska övernaturlighetssmet.

  Apropå ingenting, Pheme. Fortsätta gärna med att tipsa om forumdebatter och länkar som du möter under dina woowoo-surfningar. Dela med dig även fortsättningsvis av dina ”läsupplevelser” precis som du gör i detta blogginlägg. Själv varken hinner eller gitter jag följa det som skrivs i olika iFokus-trådar. Heder åt dig som orkar göra det, Pheme!

  Själv fick jag tack vare dig, indirekt, lära känna en av Jane Lyzells stora ”vetenskapliga” favoriter: Gary Schwartz. En (para)psykolog som i sin egenskap av true believer så gärna vill tro att det finns ett afterlife och en andevärld, i vilken bland annat de avlidnas själar dväljes.

  Exemplet/Fallet Gary Schwartz visar blott en sak; att även akademiskt utbildade personer kan muta in områden (i sin tankevärld), där vänsterhjärnhalvigt logiskt, rationellt, ifrågasättande och kritiskt tänkande lyser med sin frånvaro.

  Denne Gary skulle säkerligen ha passat som okritisk och woowoo-bullskithyllande skribent i någon av Jane Lyzells forumtrådar, ifall han hade kunnat svenska. Inte konstigt att Jane Lyzell ser så positivt på all den tankedynga som Gary Schwarz har lagt ut på sin hemsida. Nästan så att Jane spammar i forumtråden genom sina ideliga länkningar till denne Gary Schwartz

  • På tal om att man ska lita på allt man ser eller hör.

   Här kan alla icke-blinda se, att det finns en ande i flaskan: http://tv.aftonbladet.se/webbtv/noje/article22842.ab .

   Dock finns det inte andar boende inuti alla flaskor. Bara en del flaskor är ”besatta” av en ande.

   Helst ska det vara avlånga runda spritflaskor av klassiskt/gammalt svenskt snitt. I dem gillar andarna tydligen att bo. Jallafall om ”partytricket” ska utföras här i Svärje.

   Hur nu det ska tolkas?

  • Jag ska fortsätta att dela med mig av vad jag springer på. Är ganska laid back i debatten men läser de flesta trådarna.

   Ja du, denne Gary. Det första jag gjorde var att googla honom och sedan funderade jag inte mer på den. Man kan nästan förutsätta att allt Jane delar är bullskit. Den dagen jag hittar något annat lovar jag att ägna det ett alldeles eget inlägg (förutsatt att hon är först och inte har läst det typ på Gesusbloggen eller så).

 2. Ja dessa mobbade, förföljda, stalkade, näthatade, häxjaktade med mera stackars bedragare – visst är det synd om dom att dom inte får köra sitt bedrägeri i fred.

  Kikade på Janes offerkoftetråd där – lustigt, eller obehagligt kanske, när hon skriver #16 ”Nu vet jag vem du är” till en annan medlem/”skeptiker” – med en avslutande smiley iofs, men ändå.

  Men DET, DET är inte något ”hot” eller så – DET är bara #21 ”Nej- verkligen inte – det ligger hos betraktaren inte skrivbenten!” som Jane skriver. DÅ är det alltså bara ”betraktaren” som tar det så…

  Det går utmärkt att hota med mera på ena hållet och av ”dom själva”, vilket görs ofta ofta och mycket, se Peratt Sassersson och Terry Evans till mig tex. MEN, om man bara ifrågasätter deras hittepå och bedrägeri eller ställer en fråga om det, DÅ, då blir det såklart allt jag räknar upp här i början + lite annat.

  Snacka om att leva i en förvrängd egen fantasivärld…

  Gillar även i den tråden när själva anonyma woo-woos, gnäller över ”skeptiker” för att dom är anonyma – ännu ett galet vanligt woo-woobeteende, att bita sig själv i arslet.

  Gillar också att Jane är så upprörd över att hon stängts av – och tycker att dom kan minsann fixa det om dom bara vill typ upphäva det. Trots att hon har gjort solklara regelbrott och bär sig åt som hon gör + att hon stänger av och raderar inlägg allt vad hon orkar själv som det passar henne. Eller rättare sagt när det INTE passar henne.

  • Alltså det där med anonyma nics är ju bara så desperat. Kunde hon inte komma på något bättre att gnälla om? Av alla paranormalister på iFokus så är 99% okända för mig. Skriver de något ”snällt” får de vara anonyma men om de skriver något dumt då jävlar ska de fan skriva under med namn och telefonnummer eller vad?

   Ja världsbildens hennes är skev och förvrängd. Jag skrattar jag men frågan är om man egentligen inte skulle bli lite ledsen och känna medkänsla och vilja hjälpa henne? Blir svårt då hon skyr psykvården och hellre suger till sig scientolog-propaganda.(http://spiritualism.ifokus.se/discussions/5257291bce12c4488c000e3b-alternativ-till-psykiatrin-se-detta?discussions-1)

 3. Det är väl så att JL alltid är arg, känner sig förföljd av skeptiker osv… Stackars henne, stora offerkoftan måste var väl sliten vid det här laget.

  • Jag tror till och med det gått en och annan maska. Men, det lagar hon säkert med äkta ektoplasma från närmaste leksaksaffär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s