Rent mjöl i påsen?


För den som undrar hur det egentligen ligger till.
Om Torbjörn Sassersson och Börje Peratt har rent mjöl i påsen?

Poppa lite popcorn och skapa dig en egen uppfattning!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 tankar om “Rent mjöl i påsen?

 1. Peratt och Sassersson är om jag får vara ärlig lite ”Guilty pleasure” för min del. Det ÄR ju kul att se dem göra bort sig något fruktansvärt gång efter gång. De borde fasen ha ett Teveprogram!

  Men samtidigt får jag kalla kårar när jag tänker på hur de beter sig.
  Obehagligt är bara förnamnet.
  Hur är de privat liksom?
  Hur kan man blunda för sanningen och bara mala på med lögner på det sättet?

  Läskigt……

  Tack för att du finns!

  /Mange

  • Visst är det så. Har det inte hänt något på ett tag så börjar man nästan undra men sjukt är det. Kan inte tänka mig att de skulle vara helt normala privat. Det här sättet att tänka måste genomsyra relationer och det sociala, kan inte tänka mig något annat. Eller så är de bra på att dölja vilka de egentligen är privat. Vad vet jag…

   Tack annars 🙂

  • Du får till och med kräkas lite. Svårt att hejda en sådan reflex…. Läskiga absolut. Människor som inte själva kan inse när de har fel är farliga.

 2. I ett av länktipsen kommer man till en blogg av Börje Peratt (hur många bloggar har den karln egentligen; de verkar vara oräkneliga): http://peratt.blogspot.se/2011/12/antihumanister-samhallet-storsta-hot.html .

  Där skriver Peratt bland annat följande, jag citerar:

  Nu har mediet Terry Evans fått en vängrupp på Facebook som ligger under antihumanisternas attack och där de med ont uppsåt frekvent bryter mot mänskliga rättigheterna:

  Artikel 19. Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.

  Utan ingripande innebär att lämna andra ifred. Något som antihumanister aldrig gör. Här kallar man Evans för bedragare, charlatan och allt möjligt kränkande utan att ha träffat honom eller gjort tillbörlig källgranskning.

  MIN KOMMENTAR: Bryts det mot de mänskliga rättigheterna? Genom att man – som i detta fall som Peratt åberopar – stör gullegullandet på en vänsida på Facebook avsedd för anhängare till och beundrare av fuskmediumet Terry Evans?

  Det är väl att ta i. Möjligen kan man tycka, att det är etiskt klandervärt – eller snarare puerilt/dumt – att klampa in på en arena (läs: skriva inlägg/kommentarer i en Facebookgrupp, vars syfte och ändamål man inte delar) som är avsedd för en viss kategori av människor. En sorts retstickebeteende, om man så vill. Lite som att man skulle gå in på exempelvis AIK:s hemsida för allsvenska fotbollslaget och där skriva hyllningskommentarer till exempelvis IFK Göteborgs eller Djurgårdens framgångar på fotbollsplanen eller förminska AIK:s segrar på fotbollsplanen genom att kalla dem för turbetonade eller dylikt.

  Inte är det att kränka de mänskliga rättigheterna. Det är inte värre än att man i politiska sammanhang kan se och höra hur en demonstration för en viss sak möts av motdemonstranter som kommunicerar rakt motsatt sak. Så länge som motdemonstranterna inte tar över ”showen” fullständigt, får de hållas.

  Kort sagt: Att protestera är helt OK i en demokrati. De som skrev ifrågasättande och/eller kritiska kommentarer på Facebooksidan avsedd för Terry Evans’ vänner kan enligt min mening liknas vid motdemonstranter. De störde ordningen och gullegullandet. Men inte bröt de mot några mänskliga rättigheter i juridisk bemärkelse.

  Vad Börje Peratt inte synes ha förstånd nog att fatta är, att termen ”utan ingripanden” (se mitt citat här ovan ur hans text) snarare betyder ”att hindra och/eller att förbjuda”. DET är något helt annat än att agera ”motdemonstrant”.

  Vad gäller kränkande tillmälen – typ att Terry Evans är en ”bedragare” eller ”charlatan” – så måste man skilja på vad som är kränkande i moralisk bemärkelse respektive juridisk. Jag har inte svårt att förstå, att Terry Evans och Börje Peratt med flera av hans anhängare kan KÄNNA SIG kränkta. av olika skäl, av att den sortens negativa konnotationer tillskrivs och klistras på Sveriges förmodligen mest kända medium, därtill på en Facebooksida avsedd för Evans’ beundrare/fans. Men juridiskt kränkande? Inte en chans.

  Det hör nämligen till saken, att Terry Evans’ påstådda förmåga – att kunna kommunicera med döingar – i sig är något starkt ifrågasatt. Om då fenomenet är ifrågasatt, måste självklart också den person (de personer) som anser sig behärska fenomenet i fråga kunna bli ifrågasatta.

  Konstigare än så är det inte. Men Börje Peratt verkar inte kunna inse detta. Han synes vara förblindad av sin egen agenda.

  Och då kan man fråga sig: Vad är det för agenda som driver Börje Peratt? Ja, det kan, och tål att, diskuteras. Jag för in del tror att det i hög grad handlar om hat från Peratts sida. Riktat mot personer, eller föreningar, som inte tycker som han. Det är rätt mycket George W. Bush-stuk över denne Peratt. Lite ”Ni måste tycka som jag gör, annars jävlar betraktar jag er som mina fiender och ska göra allt jag förmår i syfte att förringa, förminska och nedsvärta er., allt för att göra ert liv så surt som möjligt.”

  Den sortens synsätt är inte alls ovanligt bland människor som har höga tankar om sig själv eller om den förening/organisation/nation etc de företräder. Likheterna med megalomani, på simpel svenska storhetsvansinne, finns där. Därmed inte sagt att Börje Peratt måste vara megaloman i psykiatrisk bemärkelse. Men man kan ju faktiskt undra, särskilt med tanke på hur han har för vana att beskriva sig själv och sin egen ”banbrytande” forskning..

  Kung Karl XIV Johan lär ju ha sagt ”Ingen har fyllt en bana liknande min”. Det känns faktiskt som att Börje Peratt är inne på att han också kan säga så om sig själv. Och då inser man ju på köpet lättare varför Börje Peratt inte var så förtjust i sitt första efternamn Persson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s