Torbjörn Sassersson vårstädar


Ingen trodde väl att man kan sopa in smutsen i hörnen utan att någon märker det?

Den 29 April skrev jag det här inlägget med den mindre tydliga rubriken: Hur började det här Jä’**a ensida kriget egentligen?

Jag har inte jobbat så hårt med sökoptimeringen med andra ord eftersom någon tycks vilja fara fram med dammvippan ganska snabbt om det dyker upp någon smuts på Google. Man kan ju inte starta en ny blogg för att maskera varje mindre smickrande länk som sprids om en? Eller?

Mitt inlägg handlade kortfattat om att det finns mindre ärliga människor som backar upp charlatanerna och gör allt för att bekämpa skepticismen.

Ja ja, nu är det tid för att ta fram den stora lövkrattan och gud vet vad den kan råka ta med sig…

vårstädning

Nämen titta!

Torbjörn Sassersson fick för sig att städa bort delar ur det jag länkat till som var ett riktigt praktexempel på hur Sassersson beter sig (ohederligt).

Clas Svahn (Ufologen) var på bra humör (eller orkade inte tjafsa emot antagligen) och städade lite i sin bloggartikel från 30 December 2011 (det är 2013 nu) på Sasserssons begäran. Jag kan aldrig tänka mig att Torbjörns önskan endast var att få bort någon enstaka rad? Alltså ett ganska misslyckad städning men det är lite svårt att motivera någon att ta bort något som är sant.

VILKET SAMMANTRÄFFANDE!
Att Sassersson ville snygga till den just nu när jag, VOF’s-forum samt Skepticism iFokus länkat till den mindre smickrande artikeln: Sassersson och sanningen. Ja säkert fler än så. Man kan ju tycka att det är liiite konstigt att den blev så viktig just nu?

Clas Svahn skriver följande: 

Sist i nattens timma så har jag mejlat med Torbjörn Sassersson som en gång i tiden drev Soul Travel, en sajt som ägnade mycket av sin bandbredd åt att kasta skit på UFO-Sverige. Men Torbjörn valde till sist att stänga den och det uppskattade vi ju. Någon ursäkt för att han upplät och publicerade rena påhopp och felaktigheter har vi dock aldrig fått och kommer heller inte att få har jag fått veta i någras mejl de senaste veckorna. Däremot ville han att jag skulle ta bort ett par rader som han uppfattade som felaktiga i en gammal blogg jag skrivit. Och i kväll bestämde jag mig för att göra det även om våra minnesbilder här skiljer sig åt. Ni kan se bloggen här.

Jag ändrar inte gärna i gamla blogginlägg eftersom jag anser det vara historierevisionistiskt. Ska man rätta får man göra det i senare bloggar. Rena faktafel, och det är det som vi har diskuterat den här gången, kan man dock rätta och eftersom jag inte har tid att leta efter de uppgifter som jag vill minnas skulle styrka det jag skrev så tar jag istället bort det och skriver om. Har jag haft fel så ber jag givetvis Torbjörn så mycket om ursäkt för det.
Källa: http://www.ufo.se/blogg/23154

Jag skulle kunna säga neeeeeej min ”källa” och gråta en skvätt men det är ju bara för roligt det här. Undra om han trodde att Svahn bara skulle radera texten och inte skriva något om det? Att ingen skulle få veta?

I fotnoten på den vårstädade artikeln står det nu:
Denna bloggs inledning är ändrad efter begäran av Torbjörn Sassersson och omskriven av mig själv den 6 maj 2013.

Det enda som hade varit tråkigt om det försvunnit är att varningen för Sassersson. Den som lyder:

”Varning för Sassersson med andra ord. Hans agenda är inte vad den synes vara och hans längtan efter att bli journalist lär nog stanna vid just detta.”

Det hade varit synd? Fast samtidigt skönt för Torbjörn som verkar vilja byta bana, tvätta bort gamla stämplar och börja bli ärlig och hederlig *öhum*

Edit. Ändringen i texten är i början av Clas artikel och av mindre betydelse. Ganska onödig till och med. Själv lyckades jag trolla bort (genom klipp- och klistrafunktionen) den viktigaste, här ovan fetmarkerade texten. Lite woo-woo-aktigt gjort av mig faktiskt men har pillat till orden så att texten ändå har anledning att stå kvar fetad utan att skämmas för sig 😉

Annonser

11 tankar om “Torbjörn Sassersson vårstädar

 1. ”…och hans längtan efter att bli journalist lär nog stanna vid just detta.”

  Haha, ja tro fan det, när man beter sig så. Någon journalist kommer han aldrig att bli, det krävs mer än ilska och konspirationsteorier för att bli det. Tack och lov!

  • Säger inte emot!
   Han har nog inte vuxit ifrån valpstadiet än. För mycket arga hormoner i omlopp. Undrar vad som hänt honom egentligen? Är det den misslyckade astralresan som drog igång allt tro? Tån måste vara väldigt öm i alla fall.

 2. Men varningen för Sassersson finns väl kvar? Eller är det min cache som innehåller en gammal version av sidan?

  • Det får jag dubbelkolla. Jag satt med en version jag kopierat och klistrat in. Kanske tappade något på vägen. Det får jag redigera isf men det tåls ju att upprepas mer än en gång.
   Det första man blir blind på är ögonen sägs det 😉

   • Du hade rätt bosjo! Det var jag som bara kopierade halva texten eftersom ändringen var i början. Ett klassiskt woo-fel, att inte läsa ordentligt. Det får jag fixa till. Tack för upplysningen 🙂
    (rättat till felaktigheten med kommentar till)

 3. Att redigera texter i efterhand genom att byta ut ord och meningar mot andra eller rent av stryka hela meningar verkar vara en vanlig arbets- och debattmetod bland woowoos.

  Torbjörn Sassersson har tagit det hela ett steg längre genom att med lock och pock försöka få även debattmotståndare att ändra i sina texter, på sina bloggar.

  Jag vet inte exakt hur Clas Svahn gick till väga, när han ändrade i sin bloggtext. Men en lösning som jag kan tänka mig är denna. Den skrivna meningen får stå kvar oförändrad. Sedan gör man ett texttillägg direkt efter den mening vars innehåll det råder oenighet om. Och tydliggör då att texttillägget är tillkommet i efterhand. Om möjligt bör texttillägget också motiveras.

  Att ändra eller radera i redan skriven och publicerad text är ett instrument som bör användas ytterst sparsamt. Fast att få woowoos att inse det blir nog svårt. Woowoos har ju på sätt och vis historieförfalskning som ett av sina livselixir

  • Sina egna texter kan jag förstå,eller om man skrivit något dumt i affekt som man inte menat men historieförvanskning känns mer som ett brott än en bra redigeringsmetod.
   Men nu lyckades även jag visa på lite woo-woo-stil. Blev uppmärksammad nedan på ett litet fel som nu är tillrättat. Ibland ser man inte skogen för alla träden..

 4. Sedan KAN Sassersson höra av sig till folk och fråga om de kan ta bort mindre trevliga poster.
  Jag har ju ett flertal gånger försökt få bort förtalande påståenden omig från både Sassersson och Börje Peratt. Peratt är manisk. Han blåvägrar att ta bort sina påhittade förtal (jag har försökt tala reson med honom men det är en omöjlighet). Peratt vill hämnas, är arg och sur och kränkt och hatar skeptiker. I synnerhet de han vet namnen på och kan smutskasta och förfölja.

  Tur för Sassersson att inte Clas Svahn och andra är lika inbilska och fyllda med hat som Peratt är. Sasser kan ju diskutera med meningsmotståndare då de är civiliserade och RIKTIGA humanister. Jag vet t ex att Sassersson grät ut hos en moderator på VoF:s forum för att få honom att radera ”osmickrande” poster om Sassersson. När väl det var borttaget var Sasser tillbaka i sin vanliga ”hata skeptiker” jargong och hjälpte nätahatare som Börje Peratt och Terry Evans.
  Falsk, fult och ohederligt. Tja, som vanligt alltså.

  • Om han börjar tjafsa med mig kan jag ta bort delar av mina inlägg mot att han tar bort grejer om dig. Inget hindrar att jag skriver nytt efteråt och han kan ju inte straffa dig om jag är ohederlig 😉

   Alltså, han kan omöjligt vara riktigt frisk. Inte Herr Succébo heller. Det finns liksom inte på världskartan att normalt folk beter sig så här. Om jag skulle försöka mig på att sätta diagnoser vilket jag inte gör så skulle jag tippa på galenskap i ren form. Men nu är inte jag utbildad på sånt så jag håller mig till att säga att något inte riktigt står rätt till, alla besticken är inte i lådan, alla hästar är inte i stallet, lampan är tänd men ingen hemma osv

   Det är väl tur ändå att de inte har något större inflytande på andra än paranormalisterna. Tänk vilken värld vi skulle leva i annars.

 5. Ping: Börje Peratt och bihang har fått fnatt? | Lilla spöket Pheme

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s